Planning ontwikkelperspectief Schapenweide

Algemeen Algemeen

Eerder meldde het College van Burgemeester en Wethouders al het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf om op basis van een aantal scenario's te komen tot een ontwikkelperspectief voor de Schapenweide in Bilthoven.

Een belangrijk onderdeel van het daartoe te doorlopen proces is volgens B en W het betrekken van belanghebbenden hierbij. Vrijdag 23 februari heeft het College een geactualiseerde planning vastgesteld. Het grote aantal reacties van belanghebbenden op het punt van mobiliteit en verkeer geeft aanleiding voor nader onderzoek naar de impact van de scenario's op het gemeentelijk verkeerssysteem. Het resultaat van dit onderzoek is nodig alvorens de scenario's verder uit te werken en een volgende participatiebijeenkomst te organiseren.

Informeren
Tussentijds zal het College betrokkenen informeren over de verdere aanpak van het te formuleren onderbouwde advies over het ontwikkelperspectief. Burgemeester en Wethouders verwachten in de loop van april 2018 meer informatie te kunnen verstrekken over de uitgewerkte scenario's, hun kenmerken en de resultaten van het participatietraject. [HvdB]