Afbeelding
Foto: Henk van de Bunt

Kou vertraagt werk kruising Soestdijkseweg Zuid

Algemeen Algemeen

De koude zorgt voor de tweede keer voor uitstel van de asfalteringswerkzaamheden van de kruising van de Soestdijkseweg Zuid met De Holle Bilt/Dorpsstraat in De Bilt. De kruising is nu afgesloten van vrijdag 9 maart 20.00 uur tot en met zondagochtend 11 maart 6.00 uur en van vrijdag 16 maart 20.00 uur tot en met zondagochtend 18 maart 6.00 uur. Tijdens de afsluitingen is in beide richtingen een omleiding voor autoverkeer ingesteld.

Op werkdagen kan al het verkeer de kruising in alle richtingen passeren, maar zal het wel hinder kunnen ondervinden. Aanpassingen aan de verkeerssituatie zijn met borden aangegeven en waar nodig worden verkeersregelaars ingezet en wordt het verkeer veilig langs de werkzaamheden geleid.

Omleiding
Tijdens de twee weekendafsluitingen is in beide richtingen een omleiding voor autoverkeer ingesteld. Vanaf de Soestdijkseweg Zuid loopt deze via de Groenekanseweg, Biltse Rading, Sartreweg (Utrecht) en de Utrechtseweg. Het dorp De Bilt blijft bereikbaar vanaf onder andere de Blauwkapelseweg, Waterweg en het Dr. Letteplein. De omleiding is met gele borden aangegeven.

De Holle Bilt
Tijdens de twee weekeindafsluitingen zijn de woningen en bedrijven aan De Holle Bilt niet bereikbaar vanaf de kruising. Zij kunnen in deze twee weekeinden gebruikmaken van de afrit van de Utrechtseweg (N237) bij Hotel De Biltsche Hoek en een tijdelijke oprit die bij het hotel wordt gemaakt.

Einde werkzaamheden
De verbetering van de kruising en De Holle Bilt is de laatste van een pakket van samenhangende verkeersmaatregelen om de veiligheid en doorstroming van het verkeer op de Soestdijkseweg Zuid te verbeteren. Provincie Utrecht betaalt een groot deel van de kosten vanuit haar programma Beter Benutten. Binnen dit programma werken het Rijk, de regio en het bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's te verbeteren.