Mike de Kok scoort met een kopbal.

SVM met lege handen

Op het koude en winderige Van Eck sportcomplex speelde SVM een sterke wedstrijd tegen het op de 2e plaats staande Focus 07 uit Culemborg.

De Maartensdijkers speelden met routinier Kevin van Dronkelaar als slot op de deur goed tegen Focus 07 en gaf weinig kansen weg. Weliswaar combineerde Focus 07 beter en creëerden zij wel kansen, maar gaandeweg de eerste helft kwamen de geel-blauwe gastheren steeds beter in hun spel. Na een speldenprik van Mike de Kok kreeg Mike Boshuis de kans om SVM op de 1-0 te schieten. Even later kopte een van de spitsen van Focus 07 op de lat en dan na een klein half uur spelen komt SVM onnodig door matig verdedigen op een 0-1 achterstand. Vlak voor de rust hoopte iedereen dat Mike de Kok de 1-1 op het scorebord zou zetten, maar de Focus 07 keeper bleek niet te passeren.

Niet meer
In de 2e helft ging SVM verbeten op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Wessel Huigen kwam net niet tot scoren; steeds bleek de Focus-doelman een sta in de weg. Het zat de geel-blauwen ook niet mee; even later liet Focus 07 zien hoe je wel moet scoren en stond de 0-2 op het bord. SVM knokte zich terug in de wedstrijd. Mike de Kok scoorde met zijn kopbal de 1-2. De Maartensdijkse ploeg putte hier moet uit en bleef knokken voor een beter resultaat. Vol op de aanval spelen betekent in de verdediging ruimte weggeven en daarvan profiteerde Focus door 1-3 te scoren. SVM probeerde het nog wel maar scoorde niet meer.