De nieuwe VPTZ vrijwilligers: v.l.n.r. Johan Vaatstra, Joke Nederhof en Gokie van der Horst.
De nieuwe VPTZ vrijwilligers: v.l.n.r. Johan Vaatstra, Joke Nederhof en Gokie van der Horst.

VPTZ verwelkomt nieuwe vrijwilligers

Algemeen Algemeen

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) de Biltse kernen is blij met drie nieuwe vrijwilligers in het team. Na een tweedaagse introductietraining en een avond til- en transfertechnieken zijn zij klaar voor de ondersteuning van palliatief en terminaal zieke patiënten en hun naasten.

Een toenemend aantal mensen heeft de wens om thuis te blijven in de laatste fase van hun leven. Het langdurig verzorgen van een palliatief of terminaal zieke dierbare is voor familie waardevol en kan tegelijkertijd zwaar zijn. Vrijwilligers van VPTZ de Biltse kernen kunnen hierbij ondersteuning bieden. Zij zijn doorgaans één of meerdere dagdelen per week bij de patiënt om familie en overige mantelzorgers te ontlasten. Er is dan ruimte om te sporten, met iemand af te spreken of bij te slapen in het vertrouwen dat er iemand bij hun zieke dierbare is. Een vrijwilliger is nabij, kijkt of de patiënt comfortabel is, biedt een luisterend oor en helpt bij eten, drinken en toiletbezoek.

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk of met een ondersteuningsvraag kan contact worden opgenomen met coördinator Geza Mobers, 06 13429515 of

g.mobers@vptz-debiltsekernen.nl