Ook uit het publiek een terecht applaus en een opgestoken duim.
Ook uit het publiek een terecht applaus en een opgestoken duim.

Leerlingenconcert Kunst & Genoegen

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Na lang oefenen gaven gaven de leerlingen van basisscholen De Kievit en de Martin Luther Kingschool uit Maartensdijk een spetterend optreden samen met het orkest van Kunst & Genoegen.

Afgelopen november hebben beide scholen een sponsorloop georganiseerd. Van het ingezamelde geld en dankzij een subsidie van de gemeente zijn diverse muziekinstrumenten aangeschaft. De leerlingen konden onder schooltijd kennismaken met dwarsfluiten, trompetten, klarinetten, cachons en nog wat kleine instrumenten. Vervolgens hebben de kinderen wekelijks een muziekles gevolgd onder leiding van John Leenders, dirigent van Kunst & Genoegen.

AMV
Vrijdagavond hebben ouders en andere genodigden kunnen genieten van een mooi optreden, dat werd bijgewoond door de wethouders Madeleine Bakker-Smit (Onderwijs) en Hans Mieras (Kunst en Cultuur). De kinderen, die een instrument willen blijven spelen kunnen zich aanmelden voor muzieklessen die na schooltijd worden aangeboden. Ook starten binnenkort lessen Algemene Muzikale Vorming. De lessen worden na schooltijd aangeboden in het scholencomplex aan de Nachtegaallaan. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Kunst & Genoegen: www.kunst-en-genoegen.nl.

Blij
Een tevreden voorzitter Nel Raven van Kunst en Genoegen opende de bijeenkomst: 'Ik dank iedereen die aan dit project meedeed en het welslagen ervan mogelijk maakte. Maar vooral de leerlingen van beide scholen moet ik een compliment geven; zij hebben in korte tijd een heleboel aangeleerd. Ik heb zelf ook regelmatig de lessen gevolgd en heb genoten van wat jullie samen met John Leenders hebben gepresteerd. Hulde!' Directeur Arjan Dam van de Martin Luther Kingschool: 'Wij zijn blij met deze ontwikkelingen in ons schoolgebouw. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat muziek een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen. Dit concert vormt de afsluiting van de eerste serie muzieklessen in beide scholen. Na de voorjaarsvakantie starten nieuwe groepen met de voorbereidingen voor een volgend concert. Beide scholen zijn een driejarige samenwerking aangegaan met Kunst en Genoegen'.

De dwarsfluitgroep maakte het helemaal waar.