De E1 na het oplopen met de spelers.

DOS blijft in de Overgangsklasse

DOS debuteert dit seizoen in de Overgangsklasse. Eén wedstrijd voor het einde van de competitie wist DOS zich veilig te spelen.

De wedstrijd tegen KVS uit Scheveningen kende een doelpuntloos begin. Het duurde maar liefst negen minuten voordat het eerste doelpunt viel. KVS opende de score, waarna DOS direct antwoordde. Hierna bleek dat DOS scherper was dan tegenstander KVS, voor welke ploeg er niets meer op het spel stond. Bij 4-4 pakte DOS een voorsprong en liep via 8-4 uit naar een 10-5 ruststand.

In de tweede helft startten de Westbroekers prima en binnen vijf minuten was de voorsprong uitgebreid naar 14-6. De concentratie nam even iets af bij DOS en KVS profiteerde direct. Zes doelpunten op rij bracht KVS even in een flow. Coach Andreas van Grootheest had een time out nodig om zijn ploeg weer bij de les te brengen. Dat lukte in eerste instantie want DOS liep weer iets uit naar 17-13. Toch kwam KVS in een tweede inhaalrace gelijk bij 17-17, waardoor de laatste acht minuten een heel spannend slot van de wedstrijd betekenden. DOS scoorde steeds als eerste waarna KVS reageerde. Toen twee minuten voor tijd KVS als eerste scoorde bij 20-21 leek DOS nog naast de punten te grijpen; maar Linda Nap zorgde direct voor de gelijkmaker. De laatste anderhalve minuut wisten beide teams niet de controle en rust te bewaren en werd er niet meer gescoord.

De komende twee weken is er geen competitie. Op zaterdag 10 maart is er een uitwedstrijd in Zoetermeer tegen kampioen De Meervogels. De aanvang daar is om 19.20 uur.