Nova wint van Revival

Voor beide teams (Nova en Revival) stond er veel het spel. Bij verlies zou Revival zeker zijn van degradatie en Nova zou bij winst een gooi mogen doen naar het kampioenschap op 10 maart. Kortom, een mooie laatste thuiswedstrijd.

Ondanks dat Revival met vier punten onderaan staat, kan het teams knap lastig maken met hun manier van spelen. Deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. Nova kon moeilijk loskomen van de tegenstander uit Terschuur, die op een slimme manier de snelheid uit de aanval van Nova haalde. Steeds maar weer kon Revival aanhaken en zo het verschil elke keer op twee doelpunten houden. In de laatste minuten kon Nova toch uitlopen tot een eindstand van 22-17.

Lang
Vanaf de eerste minuut kon het aanvalsvak van Nova lange aanvallen draaien. Er werden veel kansen genomen, die uiteindelijk resulteerde in de openingsscore voor Nova. Daarna was het Inge van Eck die met twee afstandsschoten de stand op 3-1 wist te brengen. Het leek erop dat het een wedstrijd met veel doelpunten zou worden. Niets was minder waar. Het werd een moeizame wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren en Revival hier en daar toch mee kon scoren. Net voor rust kon Revival nog twee doelpunten op rij maken, daardoor het gat kleiner werd. Beide teams gingen rusten met een 11-9 stand.

Balverlies
De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Er werd veel balverlies geleden en korte aanvallen gedraaid. In de loop van de tweede helft kon Nova wel een grotere voorsprong pakken, maar net voor tijd wist Revival nog terug te komen. Door een sterke invalsbeurt van Steven Bakker wist Nova een gat van vier te slaan met nog een paar minuten spelen. De wedstrijd werd uitgespeeld en uiteindelijk afgefloten met 22-17.

Dronten
Door de winst van Revival mag Nova zich opmaken voor de kampioenswedstrijd op 10 maart. De wedstrijd zal worden gespeeld in Dronten. Na de promotie naar de eerste klasse, mag Nova direct al een gooi doen naar het kampioenschap. Bij winst promoveert Nova naar de Overgangsklasse. Iets unieks in de geschiedenis van Nova.