Logo vierklank.nl
 Vorig jaar zette Musikids ook een verrassende voorstelling op het toneel.
Vorig jaar zette Musikids ook een verrassende voorstelling op het toneel.
Jeugd

Nog eenmaal Musikids

Na drie seizoenen met heel veel plezier kinderen enthousiast gemaakt te hebben voor theater en muziek, stopt Musikids aan het eind van dit seizoen. Uiteraard zal dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Er wordt 17 en 18 februari nog één keer met alle kinderen een unieke productie voor en door kinderen op de planken gezet in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

Drie jaar geleden alweer hebben Joran Gardenier en Noor Proost het initiatief genomen om kinderen kennis te laten maken met de wereld van dans, theater en muziek. Na de support van Stichting Mens De Bilt was Musikids geboren. In 2017 is voor speciaal voor de choreografie en dans Sanne Puijk aangetrokken om ook dit aspect naar een hoger niveau te tillen. Joran zegt: ' We zijn ooit met Musikids gestart omdat we onze passie voor theater en muziek wilden overbrengen aan andere kinderen. Het idee dat er achter ligt gaat nog verder, wij willen kinderen door middel van theater zelfvertrouwen geven en daarmee leren over verlegenheid heen te stappen om nieuwe talenten te ontdekken en te ontwikkelen'.

Goed
Na het eerste seizoen was er een eindvoorstelling in W4 in de Bilt. De kinderen brachten een eigen bewerking van 'Peter Pan' ten tonele. Na aan dit succes te hebben geroken had Musikids de lat voor 2017 iets hoger gelegd. De tweede productie 'Blijf jezelf in Sprookjesland', vond plaats op 12 februari 2017 in het FIGI theater in Zeist. Wethouder Hans Mieras was erg te spreken over de boodschap dat het stuk verkondigde: 'Je bent goed zoals je bent'. Dit was het eerste jaar dat twee verschillende groepen van Musikids op het podium stonden.

Laatste
Dit jaar zal Musikids haar voorlopig laatste productie brengen. Deze vindt plaats op 17 en 18 februari om 14.00 uur in Theater het Lichtruim aan het Planetenplein 2b in Bilthoven. De afsluiting van drie jaar Musikds heet 'Musikids in wonderland', het is een eigen bewerking van het sprookje van Alice in wonderland voorzien van eigen liedjes, dans en eigentijdse humor. Dit jaar is de boodschap achter het verhaal dat niets onmogelijk is als je er maar in gelooft. Eerder zijn de producties omschreven als 'Toneel op haar puurst'. Kaartjes zijn te bestellen via www.kunstenhuis.nl .

Periode
Na drie jaar heel veel plezier te hebben gehad en aan drie mooie producties te hebben gewerkt is het volgens Joran, Sanne en Noor weer tijd om aan hun eigen ontwikkeling te gaan werken. Zij kijken terug op een hele mooie periode en nemen met pijn in hun hart afscheid van de kinderen. Gelukkig kunnen zij nog uitkijken naar een hele mooie afsluiting op 17 en 18 februari in theater het Lichtruim.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>