Jannie Vossestein exposeert in het dorpshuis van Groenekan.
Jannie Vossestein exposeert in het dorpshuis van Groenekan. Foto: Reyn Schuurman

Tentoonstelling in de Groene Daan

Algemeen Activiteiten

Wie met kleurpotlood op papier heeft gewerkt, weet van het opbouwen van een tekening - lijn naast lijn - en dan op klein formaat. De werken in de tentoonstelling van Jannie Vossestein die nu in het dorpshuis De Groene Daan hangen, laten verschillen in grootte en onderwerp zien.

Jannie: 'Mijn inspiratie haal ik uit de natuur: kleine verdroogde zaadjes en zaaddoosjes. Al zoekend geef ik ze mijn eigen vormen en kleuren. Ook dieren die ik uitvergroot of levensgroot weergegeven en mensen, die emotie oproepen, boeien mij'. Een voorbeeld in de tentoonstelling - bijvoorbeeld van een mot - geeft inzicht in de design-elementen waarvan kleine wezens worden opgebouwd. Haarscherp zijn de onderwerpen neergezet, natuurgetrouw, in actie en in rust, met kleur- en vormcontrasten waardoor de tekeningen spanning uitstralen.

Natuur
Jannie groeide op in een prachtige boerderij, waar ze zomers kunstenaars zag schetsen en schilderen. Dat wilde zij ook en tekende al als kind met de natuur als bron van inspiratie, hoe kan het anders. De tentoonstelling is in De Groene Daan, Grothelaan 3 te Groenekan en is te zien op dinsdagen van 10 tot 12 uur en op woensdagen van 14.30 tot 16.30 uur tot en met 28 februari. (Marilyn van Doesburg-Zele)