Logo vierklank.nl
 Kiki Schippers in Theater Het Lichtruim.
Kiki Schippers in Theater Het Lichtruim.
Kunst & Cultuur

Kiki Schippers speelt try-out

'Theater bestaat natuurlijk uit veel lagen, maar ik vind politiek cabaret het dunste plakje,' zei de grote cabaretier Toon Hermans, maar Kiki Schippers, die afgelopen zondagmiddag haar nieuwe voorstelling 'Waar' uitprobeerde in een bijna uitverkocht Lichtruim, is het daar niet mee eens: in het huidige politiekcorrecte cabaretlandschap is het namelijk een verademing om te horen dat 'sommigen de Zwarte Piet-discussie of het #MeToo-gedram misbruiken om hun eigen morele superioriteit te bewijzen'.

Een voorstelling die vrolijk op gang komt ('Hallo!', huppelt ze binnen), maar daarna wat aan vaart en richting verliest; dat geeft niet, voor een try-out: duidelijk was dat er nog aan geschaafd moest worden. Ze moet nog scherper worden, flitsender en heftiger, waardoor de fascinerende verstilling van sommige van haar prachtige liedjes (misschien om mee te openen?) nog beter tot haar recht zou komen.

De zoektocht naar haar eigen stem is nog te ongericht (een lelijke scène over heftige seks) en anekdotisch, maar soms wel grappig: 'Als je op de toneelschool een rechtse mening hebt word je 24 uur opgesloten met een foto van Jesse Klaver'. Dat zal in de definitieve voorstelling vast op zijn pootjes terecht komen: aan Kiki's bevlogenheid, onmiskenbare talent en gedrevenheid zal het niet liggen.   (Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>