Petitie tegen Polo-landgoed in Groenekan

Algemeen Algemeen

Een petitie tegen een plan voor een landgoed met poloveld in Groenekan is 370 keer getekend. De handtekeningen werden dinsdagavond aangeboden aan de gemeenteraadscommissie.

Een inwoner van Groenekan wil aan de Groenekanseweg, aan de rand van het dorp, een groot landgoed realiseren met natuur, landhuis, poloveld, parkeerruimte en manege. De grond is al zijn eigendom. Een groep omwonenden stelt dat de rust en de natuur worden aangetast als het plan wordt uitgevoerd. Ze vinden dat de openheid van het gebied eronder zal lijden en vrezen voor grootschalige polo-evenementen. 'We laten die niet over onze kant gaan', zegt Erik Hallers van comité Groen Ja Polo Nee. 'We merken dat de steun voor onze petitie groeit'.

Volgens de regels
De initiatiefnemer van het plan, paardensportliefhebber Alexander Beyleveldt zei eerder in de pers geen overlast te zullen veroorzaken. Hij zegt aan alle regels te voldoen die voor dergelijke landgoederen gelden en het gebied juist een beter aanzien te geven.

Raadscommissie
Gisterenavond (dinsdag 13 februari) vergaderde de gemeenteraadscommissie Openbare Ruimte over het plan. Voorafgaand konden belanghebbenden inspreken. Het voorstel stond vorig jaar al op de agenda van de commissie en werd toen door de wethouder teruggetrokken vanwege 'ruis'. Raadsleden en insprekers hadden veel vragen en kritiek en hadden toen de grote hoeveelheid bijlagen van het voorstel niet kunnen lezen.