Logo vierklank.nl
 Van oktober tot en met april hakken Lions Club leden er op los bij het huis van de boswachter in het Ridderoordse Bos.
Van oktober tot en met april hakken Lions Club leden er op los bij het huis van de boswachter in het Ridderoordse Bos.
Algemeen

Haardhout uit Bilthoven

In de Ridderoordse bossen tussen Bilthoven en Maartensdijk, vlak bij de boswachterswoning, zien wandelaars iedere zaterdag ochtend haardhout gehakt worden. Enthousiaste leden van Lions Club De Bilt-Bilthoven werken zich daar in het zweet.

Eiken en beuken, die in de zomer worden gekapt voor verantwoord bosbeheer, worden vanaf september tot het vroege voorjaar gezaagd, gekloofd en thuis bezorgd. Al vele jaren wordt met deze activiteit geld opgehaald voor het goede doel. Dat zijn vele kleine lokale initiatieven, waar een bijdrage net het verschil kan maken voor kinderen. Maar ook enkele grotere, zoals Hospice Demeter en natuurlijk trouwe gastheer Het Utrechts Landschap zelf.

Eenvoudig
Het concept is eenvoudig. De Lions zagen, kloven het fraaie haardhout helemaal gratis - wel zo nu en dan met een kleine pauze voor koffie of na afloop iets sterkers - en het wordt keurig thuisbezorgd bij plaatsgenoten. De opbrengst gaat naar het goede doel. Via de website www.lionsclubdebiltbilthoven.nl is het hout eenvoudig te bestellen. (Alexander Knottenbelt )


 

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>