Logo vierklank.nl
 Ook tegen SC Everstein verzamelde SVM geen punt.
Ook tegen SC Everstein verzamelde SVM geen punt. (Foto: Nanne de Vries)
Sport

SVM levert belangrijke punten in

SVM had thuis tegen SC Everstein iets recht te zetten na de niet gewonnen ontmoeting in en tegen Driebergen van zeven dagen ervoor. In het begin van de wedstrijd toonde SVM lef en strijdlust, maar moest alert blijven op gevaarlijke counters van SC Everstein.

Al na 8 minuten scoorde de pas 17 jarige Job van Rossenberg de belangrijke 1-0 . De enthousiaste zeer trouwe geel-blauwe fans gingen er eens goed voor zitten. Zouden de 3 punten dan toch in Maartensdijk blijven? Had SVM genoeg zelfvertrouwen? SC Everstein ging op jacht naar de gelijkmaker en na ruim een kwartier spelen viel deze (1-1). In de spannende eerste helft wisten beide teams niet meer te scoren. SVM kreeg veel te weinig grip op de beter combinerende gasten en er was te veel onrust in het SVM spel ;de bal werd steeds snel ingeleverd.

Volle winst
De naar Seastrum vertrekkende trainer Kevin de Liefde had door blessures zijn opstelling moeten aanpassen: Tim Bosker, Jelle van de Tol en Job van de Rossenberg speelden als jonge talenten niet onverdienstelijk. SVM kwam in de 2e helft onverwachts op voorsprong (2-1) door Jordi van der Lee. SVM probeerde het wel en toonden meer strijdlust, maar was als team niet fel genoeg SC Everstein werd steeds gevaarlijker en kwam door balverlies op het middenveld van SVM al snel op de 2-2. SVM bleef rommelig spelen en zag Everstein vijf minuten na de gelijkmaker op de 2-3 voorsprong komen. Even later kwam ook de 2-4 op het scorebord. Mike de Kok was dicht bij de aansluitingstreffer, maar de bal wist het net niet te vinden. SC Everstein kreeg de laatste 15 minuten zoveel vrijheid en liet ook nog de 2-5 op het scorebord zetten en nam zo de volle winst mee naar huis; SVM met lege handen achter latend.

De komende (uit-)wedstrijd tegen het lager geklasseerde Voorwaarts (Utrecht) en die daarna zullen de punten hard nodig zijn om uit de gevarenzone te blijven; het zal een moeilijke opgave worden de degradatiezone te ontworstelen.

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>