Logo vierklank.nl
Sport

Gehavend TZ verliest van NIC

Luke van Kouterik en Milenka Meering zetten een steun neer.
Luke van Kouterik en Milenka Meering zetten een steun neer. (Foto: Wilma de Heer)

Afgelopen zaterdag speelde TZ tegen NIC. Beide ploegen nemen nu degradatieplaatsen in, in de Hoofdklasse A. Waar TZ nog een redelijke start van de competitie kende, was het voor NIC vanaf het begin al lastig.

TZ moest het in deze wedstrijd doen zonder de geschorste Randy Bruintjes en Joep Gerritsen. De laatste was voorafgaand aan de wedstrijd vader geworden. Voor hen in de plaats speelde Reinier Enschede en Matthias van Beest.

Herstel
De eerste helft was niet goed van de kant van de thuisploeg. In de beginfase liep NIC snel weg naar 0 - 4. Dit herstelde de ploeg van Iwan Hazendonk wel in de score. Maar het spel was nog niet in orde. Met de vernieuwde samenstelling was het zoeken naar de juiste aanvalsopzet. Maar hierin werden verkeerde keuzes gemaakt en duurde het te lang voor er het goede antwoord was op het achter-verdedigen van NIC. In de slotfase van de eerste helft liep Nic weer weg naar 10 - 15. Niet alleen het onrustige spel, maar ook teveel persoonlijke fouten waren hier debet aan.

Starsein
In de tweede helft opende NIC met de 10 -16. TZ moest er voor zorgen dat dit niet het startsein was van een mindere tweede helft. Dit was niet het geval want de organisatie was nu beter in orde. Even klampte de ploeg aan op 16- 18. Nic liep weer weg, maar met vier goals op rij van stonden de ploegen aan het begin van de slotfase weer naast elkaar. Het was het afrondingspercentage dat NIC de overwinning bracht. Waar TZ veel meer schoten had, liepen de gasten toch weer weg. Bij 24 - 25 floot de scheidsrechter af.

Symbool
Deze wedstrijd staat misschien wel symbool voor het gehele zaalseizoen. Het duurt te lang voordat de thuisploeg het spel in en op orde heeft. Daarnaast heeft de ploeg regelmatig in wisselende samenstellingen moeten spelen. Nog twee wedstrijden te gaan waarin de ploeg nog de kans heeft om met een beter gevoel af te sluiten.

.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>