Salvodames blijven winnen

Het bezoekende team van Keistad uit Amersfoort kon Salvo slechts een set afhandig maken in sporthal De Vierstee. De eerste drie sets waren volledig voor Salvo. De laatste set wisten de Amersfoortse dames toch nog een set te pakken. Door deze overwinning handhaaft Salvo haar positie in de top.

Vanaf het eerste punt was het Salvo dat de lakens uitdeelde. De dames speelden zeer energiek en lieten de tegenstander niet in hun spel komen en speelde een heel gecontroleerde wedstrijd waarin vooral de eerste twee sets de passing erg goed was. Salvo was niet top en dat was ook niet nodig. De aanvalskracht van Keistad was niet geweldig terwijl spelverdeelster Carien de Ridder alle aanvalsters heerlijk kon bedienen met gevarieerde set ups. De tegenstander raakte hierdoor zo van slag dat er regelmatig geen blok aanwezig was. Door het ontbreken van Rianne Diepeveen waren Daisy van Eck en Nienke Dalmeijer in het team opgenomen en zij vervulden hun rol met verve. De eerste set werd met 25-13 gewonnen en de tweede en derde set met respectievelijk 25-17 en 25-16. Vooral Nienke van de Burg liet weer eens zien waarom zij een van de beste verdedigsters uit de competitie is. Alle ballen die in de hoeken gespeeld werden waren voor haar. Ook de servicedruk van Nicole Visscher leverde veel punten op. De vierde set zette Keistad toch nog even aan. Het team toonde meer wilskracht en wilde nog voor een punt gaan. Daardoor ontstond er nog een spannende laatste set die zelfs door de tegenstander werd gewonnen met 22-25. Salvo staat nog steeds in de top en speelt op 16 februari om 19.30 uur in het Topsportcentrum in Almere tegen hekkensluiter Allvo.