Logo vierklank.nl
Sport

Jubileumjaar voor korfbalvereniging TZ uit Maartensdijk

Een speciaal voor het jubileumjaar ontworpen logo.
Een speciaal voor het jubileumjaar ontworpen logo.

door Kees Diepeveen

Vijftig jaar geleden is de Christelijke Korfbalvereniging Tweemaal Zes in Maartensdijk opgericht. Alle reden voor deze bloeiende vereniging om dit groots te vieren. Van 2 tot en met 9 juni wordt een spetterende feestweek georganiseerd op het sportpark aan de Dierenriem met een aantrekkelijk programma voor leden en oud-leden.

Penningmeester Rick de Heer is van begin af aan betrokken geweest bij het maken van de plannen voor de feestweek. Rick: 'De plannenmakerij is begonnen na het installeren van jubileumcommissie. Een van de eerste taken van die commissie was acties organiseren om geld in te zamelen. Zo hebben we inmiddels een speculaasactie gehad, tweemaal een darttoernooi gehouden en een ontbijtactie, waarbij een ontbijt besteld kon worden bij TZ dat thuis bezorgd werd. Mede door de sponsering van bakker Bert Bos en de plaatselijke Jumbo was deze actie een groot succes. Dit weekend krijgen alle jeugdleden kraskaarten waarop bedragen open gekrast kunnen worden. We hopen dat onze jeugdleden zich flink inzetten om een mooi totaalbedrag te kunnen bijschrijven voor het jubileumbudget. Niet de gehele opbrengst van de krasactie komt ten goede van het feest, we schenken 30% van de opbrengst aan de stichting Spieren voor spieren'.

Feestprogramma
Rick geeft aan dat nog niet alle programmaonderdelen definitief vaststaan. Dat hangt af van financiële middelen, vergunningaanvragen en realiseerbaarheid van ideeën. Veel onderdelen staan echter al vast. Rick: 'Op 2 juni speelt TZ zijn laatste competitiewedstrijd. Daarna hebben we een barbecue en een leuke activiteit voor de oudste jeugd. Op 10 juni zijn er allerlei activiteiten voor de allerkleinste jeugd. In de avonduren is er voor de 21ste keer het Combitoernooi voor straten-, bedrijven,-familie,- en vriendenteams. Op 8 juni is de laatste jeugdgroep actief op het sportpark. Op 9 juni beginnen we de dag met een ontbijt voor de gehele vereniging. Daarna zijn er de gehele dag door activiteiten voor alle leden. Vanaf 20.00 uur vieren we feest in een grote tent met een live-band en een dj. We hopen op deze avond ook veel oud-leden te mogen begroeten'.

Facebook
Omdat nog niet alle programmaonderdelen bekend zijn zal TZ regelmatig publiceren in de plaatselijke media om hierover nader te berichten. De jubileumcommissie hoopt dat de oproepen voor het naderende feest veelvuldig via Facebook worden gedeeld. Ook zullen regelmatig oude foto's op Facebook geplaatst worden om vooral oud-leden te prikkelen. Rick besluit: 'We hopen dat we zoveel aanmeldingen krijgen voor het feest op 9 juni dat we de tent moeten uitbreiden. Dat is mogelijk en dat zullen we graag doen'. Binnenkort verschijnt er op de website van TZ nadere informatie over de feestweek.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>