FC De Bilt grossiert in gelijkspelen

Als FC De Bilt een uitwedstrijd moet spelen tegen het sterke Roda '46 in Leusden, dan is op voorhand een gelijkspel een goed resultaat. Afgelopen zaterdag was deze uitwedstrijd en die mondde uit in een gelijkspel, maar de Biltse mannen waren daar zeker niet tevreden mee. Evenals in de thuiswedstrijd van enkele maanden geleden wisten de Leusdenaren in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren.

FC De Bilt begon prima aan de wedstrijd tegen het sterke Roda '46 in Leusden en na vijf minuten vloog de bal letterlijk in een bovenhoek achter de Rodakeeper. Het was Fabian Vorsterman die van rechts een scherpe voorzet wilde geven. Deze 0-1 was weliswaar wat gelukkig, maar de 0-2 was er één om in te lijsten. In de 20e minuut gaf Raymond van Nistelrooij een schitterende pass op Sander van den Berg. De Biltse spits schoot vervolgens de bal uitstekend binnen. In de 40e minuut scoorde Raymond zelf met een prima schot de 0-3 en er leek geen vuiltje meer aan de lucht.

In de laatste minuut voor rust kreeg Roda een onnodige strafschop die werd benut en zo gingen de ploegen met een 1-3 op het scorebord aan de thee. Na rust moest Roda vol aan de bak om de aansluitingstreffer te maken en dat resulteerde in de 65e minuut in een tweede strafschop voor hen. Ook deze werd onberispelijk ingeschoten en daarna ontstond een spannend slot; met de 90e minuut op het scorebord kwam een hoge bal van FC De Bilt tussen de verdediging en de keeper van Roda, daar liep Vincent van Bueren en hij kopte de bal over de keeper en de 2-4 was gemaakt. Om een onduidelijke reden keurde de arbiter deze treffer af. Roda wist in de blessuretijd nog de gelijkmaker te scoren.

Zowel het eerste als het tweede team van FC De Bilt hebben na 14 wedstrijden ieder al zes keer gelijk gespeeld. Aanstaande zaterdag vervolgt FC De Bilt de competitie met een thuiswedstrijd tegen SV Loosdrecht.