Logo vierklank.nl
 Marinka Peerdemann (l) overhandigt het Buurtcadeau aan Pauline Wijnen.
Marinka Peerdemann (l) overhandigt het Buurtcadeau aan Pauline Wijnen. (Foto: Hans Lebbe/HLP Images)
Algemeen

Oranje Fonds verrast Weeshuis van de Kunst

Het Oranje Fonds verrast Stichting Het Weeshuis van de Kunst in De Bilt met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau.

De Stichting Weeshuis van de kunst heeft tot doel het bevorderen en stimuleren van kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Het Weeshuis organiseert muziek- en theateroptredens en workshops. Voor de vrijwilligers is er vrijwel altijd gratis toegang tot deze evenementen Per seizoen wordt er speciaal voor de vrijwilligers een evenement georganiseerd.

Buurtcadeau
Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij 3.000 euro te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

Samenhang
In De Bilt zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. 'Van het geld van het Oranje Fonds gaan we diverse projecten opzetten voor de bewoners van De Bilt en omstreken. Deze projecten hebben ieder een eigen karakter die bijdragen aan het versterken van de maatschappelijke samenhang tussen de bewoners door middel van kunst en cultuur', aldus Pauline Wijnen, voorzitter van Stichting Het Weeshuis van de Kunst.

Borrel
Vrijdag was er weer een buurtborrel in het Weeshuis van de Kunst. Deze werd opgeluisterd met het bezoek van Marinka Peerdemann van het Oranje Fonds. Omdat de straatprijs van de Postcodeloterij onlangs in deze buurt gevallen was, kreeg het Weeshuis het zgn. Buurtcadeau ter waarde van 3000 euro.         (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>