Logo vierklank.nl
 Na de certificaatuitreiking zingen de deelnemers het Budgetkringlied.
Na de certificaatuitreiking zingen de deelnemers het Budgetkringlied.
Algemeen

Genomineerd voor het Groene Lintje

Budgetkring: 'Ook met weinig geld kan ik gelukkig zijn'

Kun je met een smalle portemonnee werken aan duurzaamheid? Ja. In de Budgetkring stimuleren deelnemers elkaar bewust om te gaan met geld, milieu en gezondheid.

In 2015 startten Marieke van Nimwegen en Arland Swaak in De Bilt de eerste Budgetkring, inmiddels hebben er vijf gedraaid en starten er in februari weer twee. Een Budgetkring bestaat uit ongeveer acht personen die elke twee weken bij elkaar komen onder begeleiding van getrainde vrijwilligers. Ze delen ervaringen uit met energiebesparing en geven elkaar tips hoe je gezond maar toch voordelig kookt of hoe je milieuvriendelijk je huis schoonmaakt. Deelname is gratis, inclusief een cursusmap. Er is ook een Groene Gids gemaakt met groene, gezonde en goedkope adressen in De Bilt.

Deelnemers die onlangs een certificaat kregen uitgereikt van de Biltse wethouder economische zaken zijn er enthousiast over. 'Ik heb meer inzicht gekregen in mijn uitgavenpatroon. Vroeger was halverwege de maand mijn geld op, ik had geen idee waaraan. Nu kan ik zelfs sparen. Ik zet nu ook eerder de verwarming wat lager,' aldus een deelnemer. En een ander: 'Ik heb met weinig geld mijn huis opgeknapt. Ik weet nu dat je eigenlijk niet zo veel nodig hebt om gelukkig te zijn.'

De Budgetkring De Bilt is een van de drie genomineerde projecten waarop inwoners van De Bilt kunnen stemmen voor het Groene Lintje, de onderscheiding die GroenLinks uitreikt aan een initiatief dat bijdraagt aan duurzaamheid. Stemmen kan, tot 11 februari, op de website https://debilt.groenlinks.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>