Logo vierklank.nl
 In de tuin van Wim en Marianne Baas is een zee aan sneeuwklokjes te bewonderen.
In de tuin van Wim en Marianne Baas is een zee aan sneeuwklokjes te bewonderen. (Foto: Walter Eijndhoven)
Natuur & Milieu

Moeras- en Stinzenplantentuin in Westbroek

Het begin van het tuinseizoen van de Moeras- en Stinzenplantentuin in Westbroek is voor bezoekers de massale bloei van de sneeuwklokjes. Weliswaar bloeit de vroegste van deze oorspronkelijk exotische bolgewassen al in oktober, maar vooral de massale bloei van het gewoon sneeuwklokje is spectaculair.

Wim en Marianne Baas kunnen veel erover vertellen. Wim: 'Vanwege de extreem hoge temperatuur en het uitblijven van vorst valt dit jaar de massale bloei waarschijnlijk al begin februari; dus vroeger dan de laatste zaterdag van februari, al jarenlang het begin van onze open tuindagen. Wie dit sneeuwklokjesfestijn niet wil missen zal dus eerder moeten komen. Daarom is er in de Moeras- en Stinzenplantentuin (Kerkdijk 126 te Westbroek) een extra open tuindag op 10 februari, de tweede zaterdag van die maand'.

Anderen
Marianne Baas vervolgt: 'Naast sneeuwklokjes bloeien dan ook al veel andere stinzenplanten, zoals lenteklokjes, diverse krokussoorten, voorjaarscyclamen, winterakonieten en Helleborus soorten. Maar ook al veel vroege heesters, zoals de sneeuwbal, kornoelje, toverhazelaars en minder algemene soorten als gaspeldoorn, staartaar, het meloenboompje en de exotisch aandoende Japanse papierstruik. Ook is er dan in onze 'tuinkamer' een expositie van Galanthofilia, verzamelobjecten met als thema het sneeuwklokje'.

Toegankelijk
De tuin is verder vrij toegankelijk elke laatste zaterdag van februari t/m september, en de tweede zaterdag van maart en van juni. Het adres is Kerkdijk 132 (tuiningang), te Westbroek van 10.00 tot 17.00u. Noteer dus alvast de eerstvolgende openstellingen op 10 februari, 24 februari, 10 maart en 31 maart. Tel. info via 0346 281485.

HvdB

Meer berichten