Nachtelijke rijbaanafsluitingen A27

woensdag 7 februari 2018 10:00

Voor de verbreding van de A27 wordt op 9 en 10 februari de A27 afgesloten. Tijdens de nachtafsluitingen worden de liggers voor het nieuwe viaduct bij Hilversum geplaatst.

In de nacht van vrijdag 9 februari wordt de weg in noordelijke richting afgesloten vanaf 22.00 uur 's avonds tot 's morgens 8.00 uur. Zaterdag gebeurt hetzelfde maar dan in zuidelijke rijrichting van Eemnes naar Utrecht tot zondagmorgen 8.00 uur. Weggebruikers worden omgeleid via de A28 en de A1. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Werkzaamheden
3Angle gaat tijdens de nachtelijke afsluitingen verder met het plaatsen van liggers. In januari is de aannemer daarmee gestart. 3Angle werkt met voorgefabriceerde liggende dek-elementen. Daarmee kan er sneller gebouwd worden en zijn er minder transporten nodig. Prefab liggers zijn grote betonnen elementen (van zo'n 70 à 80 ton) die in één keer op de steunen van het viaduct gehesen worden. Het is noodzakelijk de weg af te sluiten tijdens de werkzaamheden vanwege de veiligheid. Na dit weekend zijn er 3 rijstroken beschikbaar op het gehele traject van de A27 van Utrecht-Noord tot knooppunt Eemnes. Ook repareert de aannemer tijdens de nachtafsluitingen waar nodig het asfalt en de belijning en treft voorbereidingen om gefaseerd nieuwe verlichting aan te zetten. Het aanbrengen van het nieuwe/definitieve asfalt en de belijning gebeurt later dit jaar.