Logo vierklank.nl
 Praktisch rolstoelbasketbalonderwijs.
Praktisch rolstoelbasketbalonderwijs.
Jeugd

(S)Cool on Wheels op de Werkplaats

Op basisschool de Werkplaats Kindergemeenschap hadden de gymlessen van de groepen 7/8 vorige week een speciaal thema: gehandicapte sporters

Marijke Roest en John van der Meer kwamen via het project (S)Cool on Wheels op school om de kinderen te laten ervaren hoe het is om als gehandicapte (top-)sport te bedrijven.

In een voorafgaand theoriegedeelte in de klas werd verteld over het leven als gehandicapte sporter, werden filmpjes getoond en heel veel, ook heel persoonlijke, vragen beantwoord. De ingelijste medaille van de Paralympics van Marijke Roest maakte grote indruk.

Praktijk
Vervolgens gingen de kinderen de gymzaal in om te leren hoe het is om in een rolstoel te rijden en tegelijk ook nog met een bal om te gaan. In de vorm van een estafette leerden ze hoe je vaart kunt maken, hoe je handig kunt draaien en een pirouette maken, en hoe je snel stopt. Dat lukte in de vaart van een spel niet altijd goed: soms leken de rolstoelen meer op botsautootjes… Sommigen lukte het om een 'wheely' te maken: even balanceren op twee wielen. Verteld werd ook hoe je weer overeind komt wanneer je met de rolstoel omvalt. Met een paar potjes rolstoelbasketbal werd deze geweldige dag afgesloten.      (Elsbeth de Kort)

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>