Nova sleept punten uit het vuur

Vorige week stond Nova twee belangrijke wedstrijden te wachten. De eerste van de 'twee finales' werd afgelopen zaterdag gespeeld in Nijkerk. Voorgaande ontmoetingen eindigden in ruime overwinningen voor Nova.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd uitgesproken dat Sparta wilde stunten tegen Nova. Sparta heeft laten zien dat zij een taaie tegenstander kunnen zijn door twee keer te winnen van titelkandidaat ASVD. De spelers van Nova konden zich opmaken voor een spannende wedstrijd.

Kwaal
De kwaal waar Nova de afgelopen wedstrijden last van heeft gehad, stak ook ditmaal de kop op. Nova wist pas na 7 minuten te scoren. Ondertussen had Sparta het vizier op scherp en werden de fouten van Nova genadeloos afgestraft. Hierdoor konden zij uitlopen tot een 6-1 voorsprong. Na een time-out, aangevraagd door coach Tom Rickli, stonden alle neuzen weer dezelfde kant op en leek Nova wakker geschud. Door onder andere doelpunten van Inge van Eck en invaller Tim Houtman, kon Nova de stand weer gelijktrekken. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en konden zo beide niet uitlopen. De rest van de eerste helft werd het gat niet groter dan één doelpunt. Bij rust stond er een 10-9 stand op het scorebord.

Grip
Na de rust scoorde Aranka Akkermans direct een mooi afstandsschot. Halverwege de tweede helft leek Nova meer grip te krijgen op de wedstrijd. en kon Nova, met nog vijf minuten spelen, een voorsprong van drie punten pakken. Nova ging op zoek naar de genadeklap, maar wist het gat niet groter te maken. Sparta scoorde op dat moment wel en wist met nog één minuut spelen nog gelijk te komen. Maarten van Brenk wist met een koelbloedig afstandsschot in de laatste 40 seconden een overwinning veilig te stellen. Met deze overwinning sleepte Nova twee belangrijke punten uit het vuur.

Volgende week staat Dindoa op het programma. (Job Paauw)