TZ kan negatieve reeks niet doorbreken

De elfde wedstrijd van de zaalcompetitie speelde TZ tegen Rohda. De landskampioen van weleer kende een moeizame start maar is de laatste weken in vorm. Er werd ruim gewonnen van concurrenten en koploper Groen Geel werd het vuur aan de schenen gelegd. TZ daarentegen zit in de negatieve spiraal. De ploeg is zeker niet kansloos, maar laat het op de beslissende momenten afweten.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. TZ moest verdedigend controle krijgen over de druk naar binnen die Rohda gaf. In de aanval was het rustig zoeken naar de goede kansen. Nadat Rohda op 4 - 6 was gekomen scoorde TZ zes keer op rij. Rohda antwoorde echter met vier goals, waardoor het 10 - 10 stond. In de laatste fase van eerste helft pakte TZ nog een voorsprong van 12 - 11.

Balverlies
In de tweede helft startte Rohda scherp. De ploeg scoorde drie keer uit drie doelpogingen. Daar werd gelijk het pijnpunt van TZ. Want de ploeg stelde er aanvallend veel te weinig tegenover. De schoten waren niet goed en er werd onnodig balverlies geleden. Rohda scoorde nog een keer en TZ stond vier goals achter. Die achterstand werd niet meer goed gemaakt, alhoewel de ploeg zich nog wel dichterbij Rohda knokte. Uiteindelijk breidde de gasten het verschil weer verder uit en floot de scheidsrechter af bij 22 - 26.

Moeilijk
TZ staat nog steeds drie punten achter op Unitas in de stand. Het zal een moeilijk verhaal worden om dat in de resterende wedstrijden goed te maken. Maar of het voor de stand nog van toepassing is of niet: de ploeg zal zich vooral op zichzelf moeten revancheren. Volgende week speelt men tegen NIC. Tegen deze ploeg werd de laatste overwinning gepakt.