Irene Dames 1 verliest koploper uit het oog

Na de nederlaag van vorige week had Irene deze zaterdag een overwinning nodig tegen koploper Kalinko om nog uitzicht op de titel te houden. Maar vanaf het eerste moment was duidelijk dat het een moeilijke dag zou worden voor Irene.

De Haagse verdediging stond vaak op de goede plek waardoor Irene moeizaam tot scoren kwam, terwijl bij Kalinko de aanvalspatronen juist allemaal lukten. 'We werden de eerste sets volledig overklast' concludeerde Irene aanvoerster Madelon Maurice. 'Kalinko had goed vat op onze aanval en wij hadden geen antwoord op het snelle spel van de tegenstander'. Zelfs een ruime voorsprong was voor Irene niet genoeg om de tweede set te winnen. Na twee keer 25-19 en één keer 25-11 stond het 3-0 voor de ambitieuze Haagse club. Irene leek met lege handen naar huis te gaan. Wonderlijk genoeg wist de ploeg toch nog één keer de rug te rechten waardoor de vierde set met 25-15 naar Irene ging.

'Aan de titel hoeven we nu niet meer te denken' wist Irene-coach Erna Everaert. 'Het enige wat nu telt is de wedstrijd van volgende week, we moeten dan weer een goed niveau neer zetten. Na die wedstrijd is het even rustig en kunnen we ons voorbereiden op de het laatste deel van het seizoen'.

Irene Dames 1 speelt zaterdag 10 februari om 16.15 uur, in Zevenhuizen tegen Nesselande Dames 1, die momenteel zevende staan in de competitie; 'Daarna hebben we een paar weken geen wedstrijden en dan kunnen we weer een paar stapjes te zetten'.           (Michel Everaert)