Verlies kost Salvodames koppositie

Vrijdagavond 2 januari gingen de als eerste geplaatste Salvodames op bezoek bij VC Houten. Dit team staat derde staat op de ranglijst. Het werd een wedstrijd van steeds net niet. Met gering verschil verloor Salvo de eerste drie sets en daardoor de wedstrijd met 1-3. Het team staat nu weer tweede op de ranglijst

Direct aan het begin van de wedstrijd bleek al dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De eerste set ging het lange tijd gelijk op. Door een aantal mooie aanvallen op de middenpositie in de slotfase trok Houten aan het langste eind en won de set met 25-21. De tweede set liet eenzelfde beeld zien. Mooie aanvallen en een goede verdediging zorgden ervoor dat beide teams elkaar in evenwicht hielden. Toch kon Salvo aan het eind van de tweede set niet het verschil maken en werd de set nipt verloren met 26-24. De derde set begon Salvo wat slordig aan de wedstrijd. Door een gebrek aan onderlinge communicatie en onvoldoende aanvalskracht keek het team al gauw tegen een achterstand van acht punten aan. Toch wisten de Maartensdijkse  dames zich weer terug te knokken en werd de achterstand verkleind. Helaas kon de tegenstander niet worden achterhaald om de set te winnen. Ook deze set werd nipt verloren met 25-22. Om niet puntloos naar huis te gaan zetten de Salvodames alles op alles om de vierde set binnen te halen. Met een goede servicereeks van Carien de Ridder en een paar slim geplaatste ballen van Daisy van Ek ging de vierde set met 19-25 naar Salvo. Doordat de concurrentie wel haar wedstrijden won is Salvo weer teruggezakt naar de tweede positie. Zaterdag 10 februari spelen de dames om 14.15 uur in de Vierstee tegen Keistad uit Amersfoort.