Ton en Harm Agterberg voor aanvang van de Grote Prijs van Amsterdam. De volgende generatie staat alweer te trappelen om het rijdend materieel te mogen besturen.
Ton en Harm Agterberg voor aanvang van de Grote Prijs van Amsterdam. De volgende generatie staat alweer te trappelen om het rijdend materieel te mogen besturen.

Agterberg in Mokums paradijs

Algemeen Sport

Al sinds 1958 schalt het lied 'Geef mij maar Amsterdam' steevast door de hallen van de Rai bij iedere prijsuitreiking die er tijdens Jumping Amsterdam wordt gehouden. Het hippisch festijn werd dit jaar voor de 59ste keer georganiseerd en blijft voor paardensport minnend Nederland een van de hoogtepunten van het jaar. Zowel zaterdag als zondag was het evenement volledig uitverkocht.

Terwijl de organisatie van Jumping Amsterdam zich gaat voorbereiden op de jubileumeditie van volgend jaar tikte de firma Agterberg uit De Bilt dit jaar het 30-jarig jubileum af. Sinds 1988 is Agterberg verantwoordelijk voor de het aanleggen en onderhouden van de bodem op Jumping Amsterdam. Voor de wedstrijd- en losrijpistes worden 40 vrachtwagens met het speciale Agterberg bodemmengsel aangevoerd. En daarmee wordt een paardentapijt van klasse neergelegd dat voldoet aan de eisen van de ruiters en een optimale prestatie van de paarden waarborgt. Gedurende het gehele evenement zijn medewerkers van Agterberg aanwezig om de bodem in optimale conditie te houden. En als voor een laatste keer 'Geef mij maar Amsterdam' heeft geklonken worden de tractoren en vrachtwagens gestart om de 1.300 ton zand op te laden en direct naar de volgende bestemming door te brengen. Tot en met zaterdag 3 februari zijn ze in de Brabanthallen van Den Bosch weer druk tijdens de KWPN hengstenkeuring.

!