De spelers zijn weer klaar voor een leuke voorstelling.
De spelers zijn weer klaar voor een leuke voorstelling.

Toneelvereniging Westbroek speelt toneelstuk 'Bewaar me'

Algemeen Kunst & Cultuur

door Walter Eijndhoven

Toneelvereniging Westbroek speelde zaterdagmiddag 27 januari in het Dorpshuis in Westbroek de uitvoering van het toneelstuk 'Bewaar me' voor de Zonnebloem, afdeling De Bilt en afdeling Zeist. Het toneelstuk bestaat uit drie bedrijven en is geschreven door Mary Bakker-Schoon.

'Sinds begin november is onze cast alweer druk aan het repeteren', vertelt regisseur Zegert van Eijk. 'Via via hoorden wij dat het toneelstuk 'Bewaar me' misschien wel leuk is om te spelen en ik kan je verzekeren dat deze uitvoering weer garant staat voor een gezellige avond. Natuurlijk is iedereen weleens zenuwachtig voor die het podium betreedt, maar als je merkt dat het lekker loopt en iedereen heeft plezier in de zaal, dan weet je 'dit wordt een leuke uitvoering'. En als je de tekst een keer vergeet, dan hebben wij altijd nog onze soufleuse Nelleke. Ergens verstopt fluistert zij je dan de tekst in. Helaas versta je niet altijd wat zij jou influistert en schreeuwt zij wat harder. Het publiek hoort dat ook weleens, maar wat geeft dat. Het gaat erom dat je plezier hebt'.

Inhoud
Teun en Willem zitten in de gevangenis, omdat zij een overval hebben gepleegd, maar voordat zij gepakt werden, zagen zij kans om het geld te begraven. Op een plattegrond staat aangegeven waar de buit ligt. In hun cel hebben zij een gat in de muur achter het bed gemaakt. Joop en Bennie, die naast hen in een cel zitten, hebben niets in de gaten. Als er brand uitbreekt in de vrouwenvleugel en de vrouwen naar de mannenafdeling worden geëvocueerd, komen zij precies in de cel met de vluchtgang. Tegen inlevering van de plattegrond ruilen zij van cel en ontsnappen de vier mannen. Daarna speelt zich alles af in het hotel van de moeder van Teun. De vier mannen houden zich schuil in het bos achter het hotel. De drie vrouwen worden vervroegd vrijgelaten en komen hen achterna. Iedereen is op het geld uit. En waar twee honden vechten om een been.....

Vrijdagavond 2 februari en zaterdagavond 3 februari vinden nog twee uitvoeringen plaats van het toneelstuk 'Bewaar me', in het Dorpshuis, Pr. Christinastraat 2 te Westbroek. Aanvang: 20.00 uur.

!