Na de uitreiking wordt luid gezongen onder begeleiding van Ebbe Rost van Tonningen op accordeon.
Na de uitreiking wordt luid gezongen onder begeleiding van Ebbe Rost van Tonningen op accordeon.

Certificaten voor deelnemers Budgetkring

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 26 januari sloten deelnemers binnen de Budgetkringen vier en vijf gezamenlijk af met een certificaatuitreiking door wethouder Ebbe Rost van Tonningen. Nieuwe deelnemers staan alweer te trappelen om mee te doen met de volgende budgetkring, in de hoop geld te besparen op hun uitgaven.

Wethouder Rost van Tonningen is dan ook trots op de deelnemers, die zorgvuldiger willen omgaan met hun geld. Sterker nog: een voorhoede zijn van een maatschappelijke trend, namelijk de 'economie van het genoeg'. Niet de economische groei is maatgevend, maar het antwoord op de vraag 'met hoeveel ben je tevreden?'

Tips
De deelnemers van de vierde en vijfde sessie waren allen erg tevreden over de tips die zij kregen vanuit de budgetkring en ook van de overige deelnemers. 'Het blijkt dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt, om gelukkig te zijn. Daarnaast heb ik veel meer sociale contacten dan vroeger', vertelt Christina. Ook Margreet is erg tevreden: 'Het is heel fijn om regelmatig bij elkaar te komen en elkaars' ervaringen te delen en kritisch te kijken naar waar je geld naartoe gaat'. Eveline vult aan: 'In WVT is een hoekje beschikbaar waar je overbodige spullen van jezelf kwijt kunt, zodat anderen dit weer kunnen meenemen en gebruiken. En soms kun je ook weer spullen gebruiken, die anderen achterlaten. Heel handig'.

Groep
De Budgetkring is een werkgroep waarin deelnemers worden gestimuleerd om bewust en zorgvuldig om te gaan met geld en met het leven. Het is een leefstijlprogramma met de unieke aanpak van 'Gelukkig met Genoeg'. Een kring bestaat uit ongeveer acht personen, die elke twee weken bij elkaar komen, onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers. Iedereen die meer greep wil krijgen op z'n budget, heeft baat bij de Budgetkring. Of dit wel of niet een probleem is, doet er eigenlijk niet toe. Als je vindt dat je geld alsmaar door je vingers glipt, als je een leuker leven wilt met een smallere beurs, ben je welkom bij de Budgetkring.

Accordeon
Na de uitreiking van de certificaten was het feest bij de Budgetkring in het WVT-gebouw aan de Talinglaan in Bilthoven. Rost van Tonningen begeleidde alle zingende deelnemers op zijn accordeon. 'Dit is zo leuk om te doen', vertelt Rost van Tonningen. 'Ik ben met een soort toernee bezig binnen gemeente De Bilt. In december speelde ik al bij de ontvangst van Sinterklaas op de Julianaschool, kerstliederen met de dames van de Lionsclub en voor het kerstdiner in de Schutsmantel en Dijckstate'. Met zijn repertoire bekende Hollandse liederen speelde hij deze maand in Huize Het Oosten, De Bremhorst en vrijdag 26 januari dus ook tijdens de certificaatuitreiking bij de Budgetkring in WVT. Zijn volgende optreden zal zijn in D'Amandelboom in Bilthoven.

Kennismaken
Wie wil kennismaken met de Budgetkring De Bilt kan donderdag 8 februari terecht in het Budgetkring Café tussen 10.00 en 13.00 uur. Woensdag 21 februari is een introductiemiddag bij Mens De Bilt van 14.00 uur tot ongeveer 15.30 uur of bij de Introductieochtend in WVT op donderdag 22 februari, van 10.00 tot 11.30 uur. Voor meer informatie en/of opgave: debilt@budgetkring.nl of bel marieke 06 40221683.