Logo vierklank.nl
Algemeen

Verkeersbesluit Schaapsdrift dupeert agrarische bedrijven

De Schaapsdrift in Hollandsche Rading is binnenkort verboden terrein voor verkeer met een zwaardere aslast dan 4,8 ton. Aangrenzend wei- en bouwland wordt daarmee onbereikbaar voor agrarisch verkeer, bijvoorbeeld in de maïsoogst. De SGP-fractie in De Bilt vraagt zich af hoe het mogelijk is dat dit besluit door het college met D66, CDA, GroenLinks en Beter De Bilt genomen is.

SGP-fractievoorzitter Johan Slootweg: 'Door dit collegebesluit worden agrariërs gedupeerd. Voor de gebruikers van de percelen die alleen via de Schaapsdrift te bereiken zijn, wordt het vrijwel onmogelijk om bijvoorbeeld te bemesten of de maïs of het gras van het land te halen met landbouwmachines'.  Daarnaast is de SGP benieuwd hoe is vastgesteld dat de blijkbaar ontstane schade is ontstaan door zwaar landbouwverkeer.

Direct belanghebbenden voelen zich overvallen door dit besluit van het college. De SGP vindt het belangrijk, dat de gemeente bij het nemen van besluiten de belangen van verschillende partijen zorgvuldig afweegt. Slootweg: 'De SGP staat voor een gemeente die zich dienstverlenend opstelt en transparant is. Agrariërs moeten niet onnodig belemmerd worden in hun bedrijfsvoering. Daar past deze gang van zaken niet bij'. De SGP heeft schriftelijke vragen gesteld over dit besluit, deze vragen zijn onder andere te vinden op www.sgpdebilt.nl.

Meer berichten