Bewoners (r) en vertegenwoordiger van eigenaar van het recreatiepark De Ridderhof (l) vinden samen de weg naar de toekomst.
Bewoners (r) en vertegenwoordiger van eigenaar van het recreatiepark De Ridderhof (l) vinden samen de weg naar de toekomst.

De Ridderhof gaat een nieuwe toekomst tegemoet

Algemeen Algemeen

Door Henk van de Bunt

De Bewonersvereniging van recreatiepark De Ridderhof in Lage Vuursche en de eigenaar De Ridderhof BV zijn begin januari 2018 een unieke overeenkomst aangegaan om het recreatiepark De Ridderhof in Lage Vuursche met - inspraak van de huidige bewonersvereniging - verder te ontwikkelen als een ecologisch park.

Na een periode van ca. 2 jaar positief overleg zijn de juridische geschillen verleden tijd en de normalisatie van de betrekkingen tussen parkeigenaar en de Bewonersvereniging een feit. Door partijen is op 22 januari jl. een intentieovereenkomst voor samenwerking ondertekend. Vetrekpunt in deze overeenkomst is om één van de oudste recreatieparken in Nederland te ontwikkelen met en door inspraak van de Bewonersvereniging De Ridderhof, waarbij het uitgangspunt is dat natuur en recreëren optimaal samen kunnen gaan.

Uitgangspunt
Vijko Lukkien (voorzitter bewonersvereniging De Ridderhof (midden op foto)) vertelt: 'Met bij dit uitgangspunt passende recreatiewoningen worden gerealiseerd in de prachtige omgeving van Lage Vuursche met het behoud van de daar aanwezige unieke natuurlijke waarden, die bovendien op veel plaatsen zullen worden versterkt. Dit te midden van het natuurlijke leefgebied van das, eekhoorn, ree en ringslang. De intentieverklaring voorziet verder in o.a. de afspraken, dat huidige recreanten die willen blijven dat ook, onder een aantal voorwaarden, zoveel mogelijk kunnen en dat diegenen, die willen vertrekken voor hun vakantiehuisje een redelijke vergoeding ontvangen. Dinsdag 30 januari waren de projectleider van De Ridderhof BV en een vertegenwoordiging van het Bestuur van de Bewonersvereniging de Ridderhof op het park De Ridderhof aan de Koudelaan 27 in Lage Vuursche aanwezig om gezamenlijk vragen te beantwoorden.