TZ verliest degradatieduel

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Maartensdijk een belangrijke wedstrijd op het programma. TZ ontmoette Unitas, dat vorige week door te winnen van KV Wageningen de veilige zesde plek had overgenomen. Unitas maakte die wedstrijd indruk met een hoog schotpercentage. TZ verloor toen in de laatste minuten van AW/DTV.

Nadat beide ploegen waren voorgesteld in Harderwijk, werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van korfbalpioneer Adri Zwaanswijk. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begonnen beide ploegen aan een gelijk opgaande eerste helft. In eerste instantie had TZ steeds een lichte voorsprong en later in de eerste helft was dit Unitas. Het verschil was echter nooit groter dan twee doelpunten. De manier waarop de scores bij beide ploegen tot stand kwamen was echter wel verschillend. TZ leunde meer op de organisatie terwijl Unitas bewegelijker speelde.

Initiatief
In de tweede helft pakte Unitas meer het initiatief. Na twee scores van TZ liep de thuisploeg weg naar 20 - 16. Unitas kwam tot betere kansen en rondde vooral ook beter af. Toch gaf de ploeg van Iwan Hazendonk zich niet gewonnen en knokte zich terug naar 24 - 23. Weer liep Unitas weg naar drie goals verschil. Maar in de slotfase kwam TZ terug tot 27 - 26. In de laatste minuut onderschepte TZ twee keer goed de bal maar leverde de aanvallen helaas niet de gelijkmaker op.

Punten
Door de winst vergrootte Unitas het gat op de ranglijst naar drie punten. TZ was dichtbij in de punten in de laatste twee wedstrijden. Beide keren werd er met één goal verschil verloren. Tegelijkertijd was beide keren de nederlaag ook het gevolg van het spel van TZ. In de belangrijke fases worden er niet de goede keuzes gemaakt. Volgende week wacht Rohda thuis, TZ zal alles uit de kast moeten slepen om het slot van de competitie weer spannend te maken.