De uitgestrekte heidevelden op Landgoed Heidestein zijn indrukwekkend.
De uitgestrekte heidevelden op Landgoed Heidestein zijn indrukwekkend. Foto: Renk Ruiter

Denk mee over beleid Utrechts Landschap

Algemeen Natuur & Milieu

Stichting Het Utrechts Landschap doet een oproep aan haar achterban en relaties om input te leveren voor het nog te ontwikkelen Beleidsplan 2018-2023. Het nieuwe plan zal naar verwachting in mei van dit jaar klaar zijn.

Directeur-Rentmeester Saskia van Dockum: 'Wij vragen onze vrijwilligers, Beschermers, Bedrijfsvrienden en relaties om een enquête in te vullen zodat wij het beleidsplan voor de komende vijf jaar kunnen aanscherpen. We vinden het belangrijk om naar onze achterban te luisteren en te horen wat zij belangrijk vinden op het gebied van natuur en erfgoed in onze provincie.'

E-mail
In totaal ontvangen 5000 mensen een e-mail met het verzoek om een online enquête in te vullen. De vragen gaan over het beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur en erfgoed. Ook worden onderwerpen behandeld als duurzaamheid en de steun van de Utrechtse samenleving.

Beschermers
Utrechts Landschap (opgericht in 1927) is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 24.500 Beschermers en 62 Bedrijfsvrienden. Saskia van Dockum: 'Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 molens en Kasteel Loenersloot'. (Kim Slaats)

!