Onverwacht verlies van DOS

Na de knappe prestatie van vorige week tegen koploper Achilles wilde DOS deze lijn doortrekken. Helaas lukte dit voor eigen publiek in de wedstrijd tegen KVA niet.

Na het voorstellen van de teams werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden eerder deze week van korfbalpioneer en erelid van het KKKV Adri Zwaanswijk.

DOS startte goed en uit een mooie aanval viel de eerste treffer. Later bleek dit het enige moment te zijn dat DOS op een voorsprong stond. KVA haalde met name in de eerste helft een heel hoog schotpercentage. Het lukte DOS onvoldoende om hier een passend antwoord op te geven.

Halverwege
Doordat DOS aanvallend ook de korf goed wist te vinden stond het halverwege de eerste helft 8-11. In de volgende acht minuten besliste KVA al voor rust de wedstrijd. In deze periode liepen de Amstelveners uit naar een 10-20 tussenstand. Deze klap kwam de thuisclub niet meer te boven, al bleven de Westbroekers wel keihard vechten voor een goed resultaat.

Onverwachts
De tweede helft krabbelde DOS iets op. KVA was minder scherp dan voor rust maar scoorde voldoende doelpunten om DOS niet dichterbij te laten komen. Tegen het einde van de wedstrijd werd het harde werken van DOS beloond en het verschil iets teruggebracht. De eindstand van 27-34 was niet wat DOS vooraf had verwacht van de wedstrijd. Coach Andreas van Grootheest vond het jammer dat DOS onvoldoende tegenstand had geboden deze wedstrijd. Hij zag teveel spelers die vergaten de vooraf gemaakte afspraken goed uit te voeren. DOS staat nu op plaats vijf met twee punten achter de koplopers.

Zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest dat de laatste weken goed in vorm is.