Nova wint met gemak

Na de winst van vorige week was Nova weer gebrand om de punten in Bilthoven te houden. In de vorige (heen-)wedstrijd tegen KVZ, maakte Nova het zichzelf moeilijk door fouten te maken tijdens het verdedigen. In die wedstrijd ging het gelijk op, maar afgelopen zaterdag gaf een andere indruk.

Nova was op alle fronten scherper en kon de aanvallers van KVZ zo veel druk opleggen, dat zij met moeite de korf binnen 25 seconden wisten te raken. Dit gaf de aanval van Nova kans om veel aanvallen te draaien. Met 34 doelpunten aan de kant van Nova kreeg de tegenstander uit Zutphen geen grip op de wedstrijd.

Het was Maarten van Brenk die de score voor Nova opende. Niet kort daarna wist diezelfde Van Brenk zijn tweede treffer te noteren. Dat was het startschot voor alle spelers om met z'n allen te gaan voor een dikke overwinning. Door twee snelle doelpunten, leek het even alsof KVZ terug zou komen. Deze run werd al snel de kop ingedrukt door de scherp schietende spelers van Nova. Met onder andere een ontketende Marciano de Vree, wist Nova binnen 10 minuten van 6-4 uit te lopen naar een 15-4 stand. Na een fase van 12 minuten waarin er geen doelpunt viel aan de kant van KVZ, wisten zij net voor rust een doelpunt te maken. De teams zochten de kleedkamer op met en stand van 15-5.

Kleedkamer
Nova kwam de kleedkamer uit met een doel: de tegenstander onder 10 doelpunten houden. De spelers van KVZ konden in de tweede helft iets beter omgaan met de druk die zij kregen van Nova. Hierdoor wisten zij zo nu en dan een doelpunt te scoren. Iedereen van KVZ straalde uit dat de wedstrijd gelopen was. Nova ging vrolijk verder waarmee zij de eerste helft geëindigd was en wist in de tweede helft maar liefst 19 doelpunten te scoren.

Tevreden
Afgelopen twee wedstrijden wist Nova meer dan 30 keer te scoren en mag tevreden terugkijken. Na deze wedstrijden wordt er gekeken naar de komende twee weken, waarin Nova twee zware wedstrijden te wachten staat. Sparta en Dindoa staan op het programma. Dan mag Nova laten zien of zij uit het juiste hout gesneden zijn om een gooi te doen naar het kampioenschap. Zaterdag gaat Nova op bezoek bij Sparta uit Nijkerk.           (Job Paauw)