Onzorgvuldig spel van Irene kost punten

Algemeen Sport

In de uitwedstrijd afgelopen zaterdag tegen VV Utrecht verspeelde Irene dames 1 kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Tegen middenmoter VV Utrecht speelde Irene vanaf het begin onzorgvuldig.

Ondanks veel foutservices en matig verdedigen was er het eerste deel van de wedstrijd weinig aan de hand. De eerste set was spannend en ging met 25-23 naar Irene. In de tweede set nam Irene snel een voorsprong en op 22-18 leek de set binnen, maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Een aantal misverstanden aan Irene-zijde bracht Utrecht op 22 gelijk, waarna Utrecht na een spannende slotfase met 26-24 aan het langste eind trok. VV Utrecht kreeg daarna vleugels en greep haar kans. Het Bilthovense team speelde toen vooral tegen zichzelf en was niet meer in staat om het Utrecht nog moeilijk te maken. 'We hebben het zelf laten liggen. We hadden de tweede set nooit meer weg mogen geven', zei Irene-coach Erna Everaert. 'Maar we zijn veruit het jongste team in de competitie en dan kunnen dit soort dingen gebeuren'.  

Zaterdag, 3 februari, om 14.30 uur, speelt Irene D1 uit tegen de nieuwe lijstaanvoerder Kalinko D1 uit Den Haag. (Michel Everaert)

!