In een volgepakte Woudkapel luidt het kleinkunstgezelschap De Andersons het nieuwe jaar in.
In een volgepakte Woudkapel luidt het kleinkunstgezelschap De Andersons het nieuwe jaar in.

Wonderschone liedjes over Verwondering

Algemeen Muziek

'Verwondering is het begin van alle wijsheid', zei de Griekse filosoof Aristoteles, en wellicht zat hij er niet ver naast, want in het theaterconcert 'Hier Dooft Niets' van De Andersons lag de wijsheid steeds binnen handbereik.

De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots waarvan de kern bestaat uit Anna Ågren en Roel Dullaart, die met hun zachte, tedere maar indringende stemmen de mooiste, vaak zelf-gecomponeerde liedjes zingen, over uiteenlopende onderwerpen zoals de nieuwe vrijheid die elke dag weer begint, een lied over een oude mannencafé en een ode aan de vurigheid die, volgens de Andersons, in elke vrouw te vinden is.

Gitarist Thomas Bollen begeleidde het zangduo schitterend op de gitaar, waarbij hij virtuoos tussen fraaie intimiteit en jankende rock-soli laveerde. Hij neemt zijn instrument, naar eigen zeggen, 'het liefst mee naar bed, en ook de andere musici deden rake ontboezemingen, hoewel niet letterlijk: Dullaart vergelijkt zijn veelzijdigheid met Barbapapa, omdat hij moeiteloos schakelt van een prachtige countertenor naar volkszanger, van rockster naar chansonnier en weer terug. Zangeres Anna Ågren zegt van zichzelf dat ze 'om de tien minuten haar kleren uit wil trekken om in haar nakie in wat voor water dan ook te springen'. Hoewel dat spektakel het publiek in de volgepakte Woudkapel afgelopen zaterdag niet ten deel viel was dit een mooie, waardige en feestelijk inluiding van het nieuwe jaar.    (Peter Schlamilch)

!