Jackie Sleper signeert bij Bouwman.
Jackie Sleper signeert bij Bouwman. Foto: Thijs Rooimans

Jackie Sleper bij Bouwman

Algemeen Activiteiten

Jackie Sleper uit De Bilt gaf afgelopen vrijdag 12 januari de aftrap van de spirituele maand bij Bouwman Boeken in De Bilt. Tijdens een goedbezochte lezing presenteerde zij haar onlangs uitgegeven boek 'Isola' waarna een signeersessie plaatsvond.

Het paradijselijke Isola, nabij Nice, is de Franse uitvalbasis en de grote inspiratiebron voor beeldend kunstenaar Jackie Sleper. Flora en fauna in alle verscheidenheid en de betoverende sfeer rond Isola zijn de bron voor haar verbeeldingskracht, die hier is aangewend voor een reeks collages die wortelen in het surrealisme.

Dichter Ingmar Heytze schreef het voorwoord in het boek Isola. Een citaat daar uit: 'Alle collages van Jackie Sleper zijn vensters op andere werelden. Ze zijn mooi, kleurrijk, divers en rijk gevuld - kijksnoep voor wie even genoeg heeft van het grijs boven onze hoofden en het zwartwit van onze gedachten. Dit zijn vakantiefoto's van een reis naar binnen, in de fantasie, waar alles kan en mag. Waar kun je immers meer je zelf zijn dan in je zelf?' ~ Ingmar Heytze


 

!