Logo vierklank.nl
 Kinderen, ouders én opa's en oma's genoten volop van deze wandeling door dit 'museum zonder schilderijen', zoals Rutten het omschreef.
Kinderen, ouders én opa's en oma's genoten volop van deze wandeling door dit 'museum zonder schilderijen', zoals Rutten het omschreef.
Muziek

Familieconcert in de Woudkapel

'De kunst is geen doel op zich, maar is een middel voor het gesprek met de mensen', sprak Modeste Moessorgski, en Edwin 'Ome Willem' Rutten en de Bilthovense klaviervirtuoos Micha Fomin namen deze aansporing letterlijk: in een humoristisch, aangrijpend maar ook levendig 'gespreksconcert' lieten beide kunstenaars de volledig volgepakte Woudkapel afgelopen zondagmiddag genieten van 'Schilderijen van een Tentoonstelling', Moessorgski's bekende meesterwerk voor piano.

Het werd een familieconcert 'voor volwassenen en andere kinderen', zoals op de aankondiging stond, met voortreffelijke muzikale uitleg door Edwin Rutten en meesterlijk geïllustreerd door Fomin.

Omdat de oorspronkelijke schilderijen, die de inspiratiebron vormden voor de muziek van Moessorgski, verloren zijn gegaan, werden afbeeldingen geprojecteerd, waarbij niet alleen het 'Oude Kasteel' en de Franse 'Tuileriën' werden geprojecteerd, maar ook de 'gnoom' Dobby uit Harry Potter even langs kwam.            (Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>