Logo vierklank.nl
 Vier eerste personen op de kieslijst Beter De Bilt en kandidaat-wethouder Ebbe als lijstduwer.
Vier eerste personen op de kieslijst Beter De Bilt en kandidaat-wethouder Ebbe als lijstduwer.
Politiek

Nieuwjaarsbijeenkomst Beter De Bilt inspirerende aftrap verkiezingen!

Op woensdagavond 17 januari was de zaal in WVT met 50 mensen bomvol. Beter De Bilt hield een nieuwjaarsbijeenkomst. De leiding van deze lokale partij werd overgedragen van Ebbe Rost van Tonningen aan Jette Muijsson en Pim van de Veerdonk. Ebbe is de kandidaat-wethouder van Beter De Bilt. De overdracht van de leiding gebeurde door de symboliek van de estafettestokjes, in dit geval van één naar twee personen.

Politieke opstelling
Aan het begin van het programma werd gekozen voor een 'opstelling'. Deze methode is in de politieke wereld van De Bilt geheel nieuw. Een opstelling wordt zichtbaar in een zaal waarin hoofdrolspelers zich tot elkaar verhouden. In dit geval ging het om de vraag hoe de kloof tussen gemeente en burgers kan worden overbrugd. Dat leidde tot vele inspirerende aanknopingspunten. Duidelijk werd dat het programma van Beter De Bilt staat als een huis en dat de partij daarmee de sleutel in handen heeft om die kloof te dichten. Over dit onderwerp worden o.a. de volgende bijeenkomsten georganiseerd.

Twee bijeenkomsten over politieke vernieuwing.
Woensdagavond 7 februari: Twee klasgenoten van de lagere school na 65 jaar in gesprek met elkaar: Ebbe Rost van Tonningen en Roel van Duijn. De laatste is bekend o.a. als politiek activist, wethouder, biologische boer en schrijver. Beiden mannen zien de balans tussen economie en milieu als DE sleutel voor goede politiek.

Woensdagavond 21 februari: Presentatie van Ebbe's essay 'Beter gemeentebestuur of bestuur zonder toekomst?' Hij vergelijkt het gemeentebestuur in Nederland met het zeer succesvolle bestuur van Singapore en komt met voorstellen over bestuurlijke vernieuwing.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>