Logo vierklank.nl
 Arjan Walraven met gastvrouwen Marjan en Henriette.
Arjan Walraven met gastvrouwen Marjan en Henriette.
Ouderen

UITbureau voor Ouderen bestaat 10 jaar

Al 10 jaar lang organiseert het UITbureau voor Ouderen een keur aan volledig verzorgde arrangementen, zoals uitstapjes, vakanties, voorstellingen en lunches en diners op locatie.

Arjan Walraven, coördinator UITbureau voor Ouderen, vertelt: 'Ik werd in 2007 door De Bilthuysen gevraagd dit project bij wijze van proef te starten. Het organiseren van verzorgde arrangementen voor ouderen had uiteraard tot doel hen een mooie dag of avond te bezorgen, maar veel belangrijker nog, ervoor te zorgen dat men elkaar kon ontmoeten. De belangstelling was groot. In januari 2008 zijn we officieel gestart'. En na 10 jaar is het succes onverminderd. Inmiddels melden zo'n 400 ouderen zich regelmatig aan voor arrangementen. 'Het is ontzettend leuk om te zien dat wanneer iemand eenmaal heeft deelgenomen aan een arrangement enthousiast is en blijft terugkomen', zegt Arjan. 'Zo zijn er deelnemers die al vanaf het begin meegaan, maar ook zijn er bijzondere vriendschappen ontstaan tussen mensen die elkaar tijdens een arrangement hebben ontmoet'.

Vrijwilligers zijn onmisbaar
Henriëtte Winkel is al enige jaren als vrijwilliger actief betrokken bij het UITbureau voor Ouderen. 'Ik ga regelmatig mee als gastvrouw en ontvang de deelnemers, zorg dat het ze aan niets ontbreekt, help ze naar hun plaats en maak een gezellig praatje. Ik vind het heerlijk om te doen en het doet me goed wanneer ik zie dat men geniet van een gezellig uitstapje. En ik kan er zelf van meegenieten'. Vrijwilligers, die gastheer of - vrouw zijn of de bus rijden die de deelnemers haalt en brengt, zijn onmisbaar om iedereen een mooie ervaring te bezorgen'.

Het UITbureau voor Ouderen is nog op zoek naar vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact op (mail uitbureau@voorouderen.nl of tel. 030 229 6700). (Liselotte de Bruijn)

Meer berichten