Logo vierklank.nl
 Het wijkteam van de PvdA op bezoek bij Anne Franklaan in Bilthoven.
Het wijkteam van de PvdA op bezoek bij Anne Franklaan in Bilthoven. (Foto: PvdA De Bilt)
Algemeen

Wijk wil Anne Franklaan helemaal af hebben

De bewoners van de Anne Franklaan in Bilthoven zijn blij met de tunnel en de fijne buurt, maar willen, nu alle bouwactiviteiten klaar zijn, dat zaken worden afgemaakt. Dat meldden zij aan het PvdA Wijkteam dat deze buurt onlangs bezocht.

De verzakte bestrating moet worden vernieuwd, de parkeerplaatsen van de bedrijven moeten worden hersteld zodat de bewoners weer voor hun eigen deur kunnen parkeren en de gevaarlijke oversteek van de Anne Franklaan naar de Tweede Brandenburgerweg moet veiliger worden.

Hangjongeren
Tussen de twee flats met sociale huurwoningen is op initiatief van de inwoners van de nieuwe koopwoonwijk naast de Anne Franklaan een mooie speeltuin verrezen. 'Heel leuk hoor, zo'n speeltuin, die rijke mensen laten hun kinderen daar overdag lekker spelen en 's avonds hebben wij last van de hangjongeren', aldus een bewoner, 'wel de lusten, niet de lasten'. Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter van de PvdA en mee met het wijkteam dat de buurt bezocht: 'Het is eigenlijk vreemd dat we in koopwijken niet meer ruimte creëren voor speeltuinen in die wijken zelf, hier moet in de toekomst echt beter rekening mee worden gehouden'. Hagedoorn hoopt op hulp vanuit de koopwijk om de overlast samen aan te pakken met de bewoners, jeugdwerk en de politie.

Afvalbeleid
De bewoners van de wijk hebben werkelijk geen goed woord over voor het nieuwe afvalbeleid van de gemeente. Men wil heel graag ondergrondse containers in plaats van een vierde bak. Ook is men niet tevreden met de gemeentelijke communicatie. 'In plaats van contact met een ambtenaar, moest ik aan één of ander bedrijf uitleggen, dat ik een grotere kliko moet hebben in verband met de luiers van mijn man; daar zit ik helemaal niet op te wachten, ik moest ook nog een doktersverklaring overleggen', aldus een inwoner.

Zwembad
Ook het zwembad raakt een gevoelige snaar. Vaak wordt aan de deur door een inwoner genoemd, dat men het onbegrijpelijk vindt dat het nieuwe bad kleiner wordt dan het huidige. Een ander punt dat telkens wordt gemeld is het elektriciteitshuisje in de wijk. Het is onduidelijk wat er mee gaat gebeuren. 'Als het dan moet blijven staan, maak er dan wat moois van of doe er wat mee', aldus een inwoner. Verder is de buurt ook nog niet tevreden over ontsluiting van de wijk. 'De weg ernaartoe is onlogisch en veel te smal', aldus een inwoner.          (Geert Slot)

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>