Logo vierklank.nl
De werkgroep Vinkenplein vertelde tijdens een presentatie op dinsdag 20 december 2016: ‘Het Vinkenplein wordt een fantastische plek om te ontspannen, te ontmoeten en te wonen’.
De werkgroep Vinkenplein vertelde tijdens een presentatie op dinsdag 20 december 2016: ‘Het Vinkenplein wordt een fantastische plek om te ontspannen, te ontmoeten en te wonen’.
Algemeen

Voormalig ING pand Vinkenlaan wordt gesloopt

De aanpak van het Vinkenplein is een belangrijk onderdeel in de modernisering van het centrum van Bilthoven. Aan het plein komt een nieuw gebouw met ruimte voor horeca, winkels en woningen. Vorige week werd een start gemaakt met de sloop van het voormalige ING pand op deze locatie.

Het Vinkenplein, midden in het centrum van Bilthoven, is op dit moment een parkeerterrein. De nieuwe invulling moet de aantrekkingskracht van het centrum gaan versterken. Het parkeerterrein maakt plaats voor een plein met groen, terrassen en ruimte voor activiteiten. Sinds november 2017 wordt er op en rondom het plein gewerkt ter voorbereiding op de nieuwbouw. Kabels en leidingen zijn verlegd en een deel van het riool wordt nog vervangen.

Ruimte voor horeca en winkels
Aan het Vinkenplein wordt een complex gebouwd met horeca en winkels op de begane grond en daarboven 30 appartementen. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor de bewoners. Op het plein wordt een horecapaviljoen gerealiseerd. De verwachting is dat de ontwikkelaar deze zomer start met de bouw. Kijk voor meer informatie over het plan op www.vinkenpleinbilthoven.nl.

Inrichting plein
Als de bouw van het complex gereed is, wordt het plein opnieuw ingericht. Vanuit de klankbordgroep centrumplan is een speciale werkgroep opgericht met een vertegenwoordiging van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Samen met een ontwerpbureau en de gemeente is in 2016 en 2017 een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van het plein. Het College neemt binnenkort een besluit over het voorlopige ontwerp.

HvdB

Meer berichten