Salvodames na nederlaag toch koploper

Ondanks een nederlaag tegen het Utrechtse Boni met 2-3 zijn de Salvodames toch als koploper uit het weekend gekomen. Concurrent Keistad was dit weekend vrij. Door de twee punten die ondanks de nederlaag verdiend zijn is Salvo met een punt voorsprong de nieuwe koploper.

Salvo kon deze wedstrijd niet beschikken over midden-aanvalster en sterverdedigster Nienke van de Burg en spelverdeelster Carien de Ridder. Dat was een gevoelige aderlating voor het team. Coach Peter Hegeman loste dit probleem op door Anneke Hanssen als spelverdeelster in te zetten, Nicole Visscher op de middenpositie te posteren en Anique Diepeveen als buitenaanvalster in te zetten.

Voorsprong
Aanvankelijk leek dit goed te werken. De eerste set werd zonder veel problemen gewonnen met 12-25. De tweede set leek dezelfde kant op te gaan. Door een mooie serviceserie van Nadya Speek kwamen de dames op grote voorsprong. Maar de tegenstander kwam in het tweede deel van de set beter in het spel en Salvo verslapte. Er werd een goede midden-aanvalster ingezet die punten begon binnen te slaan. Maar dit was te laat want Salvo sleepte de set binnen met 22-25. In de derde set konden de Maartensdijkse dames geen vuist meer maken. Boni had een betere spelopbouw en bracht veelvuldig hun middenaanval in stelling die bleef scoren. De set ging daardoor verloren met 25-20. De vierde set eenzelfde beeld. Salvo kon lang mee maar moest het in de slotfase afleggen met 25-21. De vijfde set die om 23.15 uur begon moest de beslissing brengen. Salvo heeft geknokt voor wat het waard was maar verloor nipt met 16-14. Ondanks de nederlaag toch de koppositie veroverd. Op 27 januari spelen de dames om 14.15 uur in De Vierstee tegen Switch uit Hooglanderveen.