Irene dames 1 nadert koppositie.

Nadat koploper Kalinko vrijdagavond tegen een 3-1 nederlaag op liep waren de Bilthovense dames extra gretig. De unieke kans om de achterstand te verkleinen werd met beide handen aangegrepen. Door een 4-0 overwinning op DOS staat Irene nu, met één wedstrijd meer gespeeld, 3 punten voor op het Haagse Kalinko.

Irene Dames 1 startte zaterdag niet overweldigend. Het Schoonhovense DOS vocht voor wat ze waard was en bleef lange tijd in het spoor van Irene en de eerste set kon daardoor alle kanten op. Nadat de thuisploeg de service-strategie aanpaste was het snel gedaan met de spanning en trok Irene de eerste set door een korte tussensprint met 25-21 naar zich toe. Daarna was het gedaan met de tegenstand van het team uit de zilverstad en was het Irene wat de klok sloeg. De Irene dames wonnen met twee keer 25-17 en één keer 25-19 de volgende sets.

Zaterdag, 27 januari 2018 om 14.45 uur speelt Irene Dames 1 uit tegen middenmoter VV Utrecht Dames 3 in sporthal Olympos in Utrecht. (Michel Everaert)