Luke van Kouterik met een korte kans.
Luke van Kouterik met een korte kans. Foto: Wessel Plate

TZ laat kans op punten voorbijgaan

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper AW/DTV op het programma. Normaal gesproken zou dit een heel lastige klus worden voor TZ, maar AW/DTV startte zonder diverse basisspelers. TZ was in tegenstelling tot eerdere wedstrijden compleet. Randy Bruintjes keerde terug na een schorsing en Luke van Kouterik van een blessure.

Het initiatief lag in het begin bij de gasten. Verdedigend moest TZ even zoeken om grip te krijgen op het spel van AW/DTV. Aanvallend gezien was het soms te onrustig. Het ontbrak dan aan de optimale afstemming om goede kansen te creëren. Halverwege de eerste helft nam TZ wel de voorsprong over van AW/DTV en bij rust was de stand 12 – 11.

Afstand
In de tweede helft kon TZ afstand nemen van AW/ DTV. Waar de ploeg het in de eerste helft na liet om een groter verschil op het scorebord te zetten lukte dit in de tweede helft wel. Verdedigend waren de zaken beter voor elkaar. Bij 22 - 15 leek TZ de wedstrijd naar zich toe te trekken. AW/DTV bracht op dat moment de basiskrachten in. Dit leverde AW de nodige goals op en langzaam kropen ze dichterbij. Juist in deze fase liet de aanval van TZ het afweten. Uiteindelijk scoorde AW/DTV negen keer op rij. In de laatste twee minuten kwam TZ via twee goals van Anouk van Breda terug tot 24 - 24. Met nog veertien seconden op de klok begon de laatste aanval van de Amsterdammers. Een overtreding zorgde ervoor dat AW/DTV aan mocht leggen voor een vrije bal. Deze buitenkans werd verzilverd en TZ bleef met lege handen achter. Omdat TZ de kans op bonuspunten liet liggen, is de ploeg afgezakt naar een degradatieplaats. Volgende week speelt TZ uit tegen Unitas.