Logo vierklank.nl
 Gert-Jan Weierink (l) en Henric de Jong Schouwen(r) hopen op vele stemmen.
Gert-Jan Weierink (l) en Henric de Jong Schouwen(r) hopen op vele stemmen.
Algemeen

Wie wordt Maartensdijker van het Jaar

Op initiatief van Maartensdijker Gert-Jan Weierink en Henric de Jong Schouwenburg uit Groenekan startte woensdag 10 januari de verkiezing van 'Maartensdijker van het Jaar', in Dijckstate aan het Maertensplein in Maartensdijk. Al op deze startbijeenkomst konden inwoners van Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger.

door Walter Eijndhoven

Diverse namen dreven al direct boven. 'Oh, dan moet je die noteren, die doet alles voor onze vereniging', en 'nee hoor, die en die doet veel meer voor ons dorp'. Veel inwoners hebben al direct iemand in gedachten, die voor hen de titel 'Maartensdijker van het Jaar' waard is. Dus dat belooft wat voor de verkiezing, de komende weken.

Cement
'Vrijwilligers betekenen veel voor onze maatschappij en daarom willen wij 'onze eigen' vrijwilligers eens in het zonnetje zetten', vertellt Weierink. In de vier kernen van de voormalige gemeente Maartensdijk zijn velen actief binnen diverse verenigingen of in het dorpsleven. 'Deze mensen vormen het sociale cement van onze lokale samenleving', vult De Jong Schouwenburg aan. 'Juist het sterke verenigingsleven in onze voormalige gemeente Maartensdijk levert een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van de vier kernen'.

Wie
Inwoners van de (voormalige) gemeente Maartensdijk (Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek) kunnen vanaf nu aangeven, wie voor hen de 'Maartensdijker van het Jaar' moet worden. Weierink: 'Formulieren liggen bij de stembus bij kapper Hans of bij Dijckstate, beide gelegen aan het Maertensplein in Maartensdijk. Daarop kun je aangeven wie volgens jou 'Maartensdijker van het Jaar' moet worden. Natuurlijk kan dit ook online, via onze Facebookpagina Maartensdijker van het jaar'.

Deadline
De deadline is maandag 12 februari, 12.00 uur. Daarna haalt de organisatie alle formulieren op en telt zij alle stemmen. De uiteindelijke winnaar van de titel maakt de organisatie bekend tijdens een groot feest, op woensdag 14 februari (Valentijnsdag). Weierink: 'Nee, over de inhoud van deze leuke avond verklap ik nog niets. Wel kan ik alvast vertellen dat het een geweldige avond wordt'. Wie op de hoogte wil blijven kan de Facebookpagina liken.

Meer berichten