Logo vierklank.nl
 Geholpen door twee peuters hijsen wethouder De Bilt Madeleine Bakker, Directeur Small Society Christaan van Dijk en locatiemanager Wilma Goedman de vlag, waardoor kinderdagverblijf Small Society officieel geopend is.
Geholpen door twee peuters hijsen wethouder De Bilt Madeleine Bakker, Directeur Small Society Christaan van Dijk en locatiemanager Wilma Goedman de vlag, waardoor kinderdagverblijf Small Society officieel geopend is.
Algemeen

Kinderdagverblijf Small Society De Bilt verhuisd

Met de officiële ingebruikname van het nieuwe pand aan de Aeolusweg in De Bilt op vrijdag 12 januari is een lang gekoesterde wens van Kinderdagverblijf Small Society De Bilt in vervulling gegaan. Wethouder Madeleine Bakker-Smit verrichtte de openingshandeling door de vlag in top te hijsen.

door Kees Diepeveen

Het kinderdagverblijf was vanaf 2004 ondergebracht in het gebouw van de Groen van Prinstererschool. De gemeente De Bilt had het pand hiervoor aangeboden aan het bestuur van het kinderdagverblijf. Directeur van Small Society Christiaan van Dijk: 'Nadat we het pand gekocht hadden en waren opgestart kregen we te maken met een groot deel van de buurt die vond dat het kinderdagverblijf geluidsoverlast veroorzaakte. De locatie grensde te dicht aan de tuinen van de huizen. Er is jarenlang geprocedeerd om ons daar weg te krijgen. Dat heeft veel energie gekost. We zijn enorm blij met de ingebruikname van dit pand'.

Sfeervol ingericht
In het moderne nieuwe pand worden vijf groepen in de dagopvang opgevangen; 2 babygroepen (0-2 jaar), 1 verticale groep (0-4 jaar) en 2 peutergroepen (2-4 jaar). Alle groepen zijn gezellig en sfeervol ingericht met eigen slaapkamers en sanitaire voorzieningen. Gebouw en een grote tuin met veel planten en groen zijn speciaal onder architectuur voor de kinderopvang van Small Society ontworpen. Directeur Christiaan van Dijk vervolgt: 'Dit nieuwe pand is een enorme vooruitgang. Dat merkten we vooral toen we aan het inpakken waren op de oude locatie. Alles op de nieuwe locatie is nieuw, helder, ruim met prachtige faciliteiten in een huiselijke omgeving. We hebben rond de 100 kinderen die de zestig kindplaatsen bezetten. Ook de ouders reageren heel positief over ons nieuwe onderkomen'.

Pollepels en pannen
Het vertrek van het kinderdagverblijf van de Groen van Prinstererschool naar het pand aan de Aeolusweg ging niet ongemerkt voorbij. Christiaan van Dijk: 'Omdat geluidsoverlast jaren lang een belangrijk en bepalend thema is geweest vonden we het leuk om ons nog eenmaal te laten horen. Kinderen en ouders maakten de wandeling van de oude locatie naar de nieuwe locatie, terwijl zij met pollepels op pannen sloegen. Een ludieke manier om de verhuizing met wat herrie kenbaar te maken'. De buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal verhuisden niet mee en werken nog steeds vanuit een samenwerkingsverband met de Groen van Prinstererschool.

Klaar
'Het nieuwe pand is al vanaf september 2017 in gebruik volgens locatie manager Wilma Goedman. 'We wilden het pand pas officieel openen wanneer het helemaal klaar was. We hebben dus al een paar maanden ervaring op kunnen doen en wat kinderziekten kunnen elimineren. De dagelijkse zorg voor de kinderen wordt geboden door 20 medewerkers die allemaal even enthousiast zijn over onze nieuwe omgeving'. Het pand van de kinderdagopvang staat naast basisschool de Regenboog, die nu leeg staat vanwege de aanstaande verbouwing. De website van Small Society geeft een mooi beeld van het nieuwe onderkomen.

Meer berichten