Logo vierklank.nl
 Theatergroep Het Groene Geneuzel met hun prijzen op het podium van theater De Speeldoos in Baarn. V.l.nr. Frøydis Ihle, Ilja Raspe, Thomas Vencken en Brigitte Kant.
Theatergroep Het Groene Geneuzel met hun prijzen op het podium van theater De Speeldoos in Baarn. V.l.nr. Frøydis Ihle, Ilja Raspe, Thomas Vencken en Brigitte Kant.
Kunst & Cultuur

Het Groene Geneuzel in de prijzen

Theatergroep Het Groene Geneuzel uit Groenekan heeft afgelopen weekend twee theaterprijzen gewonnen op het eenakterfestival in theater De Speeldoos te Baarn. Het vierkoppige theatergezelschap, bestaande uit Ilja Raspe, Frøydis Ihle, Brigitte Kant en Thomas Vencken, deed dit jaar voor het eerst mee aan dit festival.

De groep speelde de eenakter 'Jozef is gevallen' onder leiding van regisseur Liselotte Donkers. Veel groepen waren uitgeloot, dus waren de spelers extra blij dat ze mee mochten doen. Het Groene Geneuzel wedijverde met zeven andere gezelschappen om de prijzen, maar de sfeer tussen de groepen was zeer gul en collegiaal. 'Het was al een feest om mee te mogen doen', aldus de spelers. Toch was het spannend hoe het zou uitpakken met de prijzen. Het Groene Geneuzel was dan ook zeer verguld met maar liefst twee prijzen: de prijs voor beste regie en 2e prijs voor beste voorstelling.

December
Het gezelschap had met de eenakter 'Jozef is gevallen' in december al twee uitverkochte voorstellingen gespeeld in Huize Voordaan te Groenekan. Het publiek was toen al zeer enthousiast. Het stuk is speciaal geschreven voor het gezelschap door Timon Blok, vaste regisseur van Theater in het Groen. In de eenakter speelden de acteurs een tragikomedie waarin alle gesprekken aan de familiaire kersttafel tot steeds pijnlijkere situaties leiden, tot het onhoudbaar wordt.

Assistent
De spelers van Het Groene Geneuzel hebben de afgelopen 10 jaar in (bijna) alle voorstellingen van Theater in het Groen geacteerd. Liselotte Donkers heeft bij Theatergroep De Realiteit in Woerden veel verschillende rollen gespeeld en voorstellingen gemaakt als regisseur. In 2014 begon zij als regieassistent bij Theater in het Groen.

Meer berichten