TZ ondermaats

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie werd de tegenstander, KV Wageningen, ruim verslagen. Inmiddels draait de ploeg van Erik van Brenk prima en wist ook tegen de betere ploegen uit de competitie punten te pakken. Voor TZ is het zaak om punten te gaan pakken om boven de degradatiestreep te blijven.

Alle goede intenties ten spijt was de start van TZ zwak. Met weinig moeite liep de thuisploeg weg naar 4 - 0. Even leek TZ zich te herstellen, want halverwege de eerste helft stond het 5 - 5. TZ had echter moeite met de verdedigende keuzes van Wageningen. Daarnaast waren er veel misverstanden in het aanvalsspel waardoor het aanvallend absoluut niet van het niveau was wat nodig is voor de hoofdklasse. Bij de rust stond het 11 - 6.

Herstel
In de tweede helft herstelde TZ zich verdedigend. Er werd harder gestreden om in balbezit te komen. Dit zorgde ervoor dat TZ vaker de bal in de aanval kreeg. Het zat er zaterdag echter gewoonweg niet in. De ploeg was niet in staat om goed op elkaar af te stemmen. Het spel waar de ploeg van Iwan Hazendonk eerder punten mee pakte was even ver te zoeken. Bij 19 - 13 floot de scheidsrechter af.